Chocoladetaart met peer
en noten

Nagerecht: 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 45 minuten oventijd)

  • 3 Sweet Sensation® peren
  • 3 eieren
  • 50g bruine suiker
  • 40g hazelnootpasta
  • 80g boter
  • 150g pure chocolade
  • 1 snufje zout
  • 100g gemalen amandelen
  • 65g bloem
  • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • Een handjevol gemengde amandelen en hazelnoten.
  • Extra nodig: bakvorm en bakpapier

Samen met Alexandra van Oh my Cook gingen we aan de slag met onze heerlijke Sweet Sensation peer. Het resultaat? Een verrukkelijke chocoladetaart met peer en knapperige noten. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Meng de gemalen amandelen, cacaopoeder en bloem. Roer goed door elkaar.

Kluts in een andere kom de eieren samen met de bruine suiker. Voeg vervolgens de hazelnootpasta toe en meng goed.

Smelt de chocolade en boter au bain-marie tot een glad mengsel. Laat afkoelen.

Voeg het chocolade-botermengsel toe aan het eimengsel en meng goed door.

Voeg het mengsel van gemalen amandelen, cacaopoeder en bloem toe aan de natte ingrediënten. Roer tot een glad beslag. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. 

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne schijfjes.Schik de halve peren over de bovenkant van het beslag. Strooi het handjevol gemengde amandelen en hazelnoten erover.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake afkoelen in de vorm alvorens te serveren.

  • 3 Sweet Sensation® peren
  • 3 eieren
  • 50 g bruine suiker
  • 40 g hazelnootpasta
  • 80 g boter
  • 150 g pure chocolade
  • 1 snufje zout
  • 100 g gemalen amandelen
  • 65 g bloem
  • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • Een handjevol gemengde amandelen en hazelnoten.
  • Extra nodig: bakvorm en bakpapier

Deel dit recept