Gorgonzolatoast met peer
en wilde champignons

Voorgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

  • 4 Sweet Sensation® peren
  • 8 sneetjes brood
  • 300 g gorgonzola kaas
  • 400 g wilde paddenstoelen
  • honing
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • zout / peper

Samen met Alexandra van Oh my cook hebben we een heerlijk herfstgerechtje in petto! Haar smaakvolle toast met gorgonzola en onze Sweet Sensation peer is een ware traktatie voor de smaakpapillen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verdeel de gorgonzola kaas over de sneetjes brood en plaats ze in de oven. Bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Snijd de wilde paddenstoelen in plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Verdeel de gebakken champignons over de gorgonzola-toast.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Verwarm wat honing in een pan en bak de peerblokjes kort aan tot ze licht gekarameliseerd zijn.

Verdeel de gekarameliseerde peren over de champignons op de toast en garneer met verse peterselie.

  • 4 Sweet Sensation® peren
  • 8 sneetjes brood
  • 300 g gorgonzola kaas
  • 400 g wilde paddenstoelen
  • honing
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • zout / peper

Deel dit recept