Gekarameliseerde peren met kardemom, vanille-ijs en witte chocolade
Voorgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
- 4 Sweet Sensation® peren
- 4 el boter
- 6 el lichtbruine suiker
- Sap van 1 citroen
- 6 kardemompeulen
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 2 repen witte chocolade
- 4 el pecannoten
Met haar zoete creativiteit heeft Manon Van Aerschot van macaron_manon een heerlijk dessert van gekarameliseerde peren met kardemom, vanille-ijs en witte chocolade weten te bereiden. Perfect voor een luie zondag of zelfs als ideetje voor op je feesttafel.
Snijd de peren in partjes en verwijder het klokhuis.
Doe de partjes peer met de boter, lichtbruine suiker, de kardemompeulen en het citroensap in een steelpannetje en laat zachtjes karameliseren op het vuur. Hak intussen de pecannoten grof.
Lepel de gekarameliseerde peren op de borden. Lepel er een bolletje vanille-ijs bij. Rasp er de witte chocolade over en werk af met de pecannoten.
Tip: plet de kardemompeulen een beetje voor het gebruik. Deze geven smaak af maar serveer ze niet bij op het bord.
- 4 Sweet Sensation® peren
- 4 el boter
- 6 el lichtbruine suiker
- Sap van 1 citroen
- 6 kardemompeulen
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 2 repen witte chocolade
- 4 el pecannoten
Deel dit recept