Fluffy pannenkoekjes met gebakken BelOrta peer,
krokant spek, walnoten en esdoornsiroop
Brunch: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
- 2 Sweet Sensation® peren
- 8 eieren
- 8 el suiker
- 8 el melk
- 120 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 4 tl witte azijn of citroensap
- Neutral olie
- Klontje boter
- 200 g spek
- 4 el gehakte walnoten
- Esdoornsiroop
Louise, food styliste en culinair journalist, tovert gezelligheid op tafel met haar heerlijke brunchgerecht. Fluffy pannenkoeken met Sweet Sensation peer, spek, walnoten en esdoornsiroop. Een herfsttraktatie om van te genieten!
Mix 4 eidooiers met 4 el suiker los tot een bleek en schuimig geheel. Meng er vervolgens de melk en daarna de gezeefde bloem, het bakpoeder en zout onder.
Klop met een keukenmixer 8 eiwitten samen met de azijn/citroensap en overgebleven suiker tot stijve (merengue)pieken. Meng met 1/3 van het opgeklopt eiwit het eigeelmengsel los. Vouw vervolgens met een spatel voorzichtig het overige eiwit kort onder de eigelen, zonder de lucht eruit te halen.
Verhit wat neutrale olie in een grote antikleefpan met deksel en laat over een laag vuur langzaam opwarmen.
Schep een grote lepel van het beslag in de pan. Maak op deze manier nog 1 à 2 pannenkoekjes in de pan en schep vervolgens op elke pannenkoek nog een lepel van het beslag. Voeg een eetlepel water toe aan de bodem van de pan en zet onmiddellijk het deksel op de pan. Hou het vuur laag en laat 5 min. bakken.
Check of het deeg gaar is en draai dan voorzichtig de pannenkoekjes om en gaar nog eens 5 min. verder onder een deksel.
Snij ondertussen de peer in kwartjes, haal het klokhuis eruit en snij elk kwartje nog eens in de lengte doormidden. Hak de walnoten grof.
Verhit een klontje boter in een kleine pan en bak de peren en het spek in enkele min. goudbruin en krokant. Voeg, eens je de peren omdraait de walnoten toe aan de pan.
Schik de pannenkoekjes op een bord. En werk af met de peren, spek, walnoten en esdoornsiroop.
- 2 Sweet Sensation® peren
- 8 eieren
- 8 el suiker
- 8 el melk
- 120 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 4 tl witte azijn of citroensap
- Neutral olie
- Klontje boter
- 200 g spek
- 4 el gehakte walnoten
- Esdoornsiroop
Deel dit recept