Brickdeegje met peer, witloof,
spekjes en blauwe kaas
Voorgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
- 2 Sweet Sensation® peren
- 4 vellen brickdeeg
- 2 stronkjes witloof
- 4 el gorgonzola
- handvol walnoten
- 100 g gerookte spekblokjes
- enkele takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Met haar culinaire expertise heeft Manon Van Aerschot van macaron_manon een verrukkelijk brickdeegje weten te creëren. Gevuld met onze Sweet Sensation peer, is dit gerecht een waar genot voor de smaakpapillen!
Verwarm de oven op 180°C.
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof.
Spoel de peren en snijd ze in partjes. Spoel het witloof en snijd in stukjes.
Leg een vel brickdeeg op het werkblad. Schik er de stukjes witloof en peer op. Verdeel er de gorgonzola en de spekblokjes over.
Vouw het brickdeeg dicht en leg omgedraaid op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie met behulp van een borsteltje. Bak de brickdeegjes zo’n 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Hak de walnoten fijn.
Leg wat sla op de borden met eventueel nog wat extra stukjes peer. Leg op elk bord een brickdeegje en werk af met de fijngehakte walnoten en wat verse tijm.
- 2 Sweet Sensation® peren
- 4 vellen brickdeeg
- 2 stronkjes witloof
- 4 el gorgonzola
- handvol walnoten
- 100 g gerookte spekblokjes
- enkele takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Deel dit recept