Tagliatelle met gekaramelliseerde peer en gorgonzolasaus

Hoofdgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

  • 350 g tagliatelle
  • 150 g gorgonzola
  • 150 ml kookroom
  • 3 stevige Sweet Sensation peren (nog net niet rijp)
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. honing
  • 1-2 eetl. citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 g rucola
  • zout

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snijd de gorgonzola in stukjes en verwarm deze in de kookroom op zacht vuur tot saus. Roer de saus regelmatig door.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd elke peer in 8 partjes. Verwarm de boter met de honing in de koekenpan, leg de partjes peer erin en laat deze op middelhoog vuur in de boter karamelliseren. Blus de peer af met citroensap

Giet de tagliatelle af en schep deze door de gorgonzolasaus. Schep de pasta op 4 borden. Bestrooi de gekaramelliseerde partjes peer met zwarte peper. Verdeel de partjes peer over de borden pasta en garneer elk bord met een handje rucola.

Tip:

De Sweet Sensation peer kan, door zijn zachte schil, ook goed gewassen en ongeschild gebruikt worden.

  • 350 g tagliatelle
  • 150 g gorgonzola
  • 150 ml kookroom
  • 3 stevige Sweet Sensation peren (nog net niet rijp)
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. honing
  • 1-2 eetl. citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 g rucola
  • zout

Deel dit recept